01 juli 2023

Trotse vrouw van de tuinder

Vrienden noemen me om me op stang te jagen wel eens influencer. Dan ben ik wel een heul slechte - want alles is #nospon 😅 ...

Tekst gaat verder onder de foto

Maar ik voel me gewoon ontzettend verantwoordelijk om de sector te laten zien. Omdat we als tuinders gewoon een machtig mooi product laten groeien. Dat we dat echt met de beste bedoelingen doen. Met oog voor mens, omgeving en toekomst. Ik geloof echt dat dat zo is, en dat de meeste mensen dat ook willen geloven. Maar dan moeten we het wel aan ze laten zien hè!

Met dat doel heb ik onlangs de Train de Teler bijeenkomsten mogen bijwonen, op uitnodiging van Oxin Growers. Ze werden georganiseerd door de Federatie Vruchtgroenten Organisaties (dat is een samenwerking van koplopers uit de glasgroentesector).

Het viel me op dat het ongelooflijk is hoe bescheiden we met z’n allen zijn. Dat we alles wat we doen maar ‘gewoon’ vinden. Dat het normaal is dat we op zondagochtend én -avond nog even een rondje ‘teelt’ doen. Dat we er echt buikpijn van hebben als de sector wordt weggezet als uitbuiter van arbeidsmigranten. Dat we ons stinkende best doen om luizen zoveel mogelijk biologisch aan te pakken. En dat we eigenlijk een heuul leuke sector zijn. Met vooral familiebedrijven; innovatief, creatief, betrokken, hart voor ons personeel en zorgdragend voor een vitaal platteland.

Maar we moeten dat dus wel laten zien! Super goed dat de Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO) daarom deze bijeenkomsten heeft georganiseerd.

En het maakt me niet uit hoe je me noemt, maar ik ben met trots Vrouw van de tuinder. En stél dat je me een sponsoraanbod wil doen, dan mag je me voor eventjes best influencer noemen 😉

Groetjes Hannie 👩‍🌾
Vrouw van de tuinder

Contact achtergrond

Leuk als je contact met ons opneemt!

We proberen super snel te reageren, maar als het iets langer duurt dan je hoopt, zijn we waarschijnlijk druk paprika’s aan het oogsten.

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.