19 augustus 2023

Moeder van de tuinder

Het mooie van een familiebedrijf

Tekst gaat verder onder de foto

📸 Het mooie van een familiebedrijf

Je groeit op met ondernemen. Met plannen, begroten, geld tellen, klanten, personeel, inkoop, werk/privé balans, reclame maken, dromen en groeien. Zelf, én je tuintje.

Wat aan de foto vooraf ging: ‘Mam, ik wil een groentetuintje’. De keuze was gevallen op 1 teelt (vanwege het gemak. Denk aan privé/werkbalans). Dus werden het courgettes, want die groeien zo lekker snel. Verkoopkanaal via familie en vrienden die toevallig op de koffie kwamen. Maar het aanbod werd groter dan de vraag, en nadat moeders krankjorum werd van de courgettesoep in de vriezer, kwam er een nieuw plan. De markt op.

Dus van een stapel kratten werd een (onbemand- want het werd saai) kraampje gemaakt. Het assortiment werd uitgebreid, buurman Jan kwam met boontjes (gratis inkoop 🤑) en papa met paprika’s (nog meer gratis inkoop 🤑🤑).

Foto’s gedeeld op de socials, en de klanten kwamen! Maar na enkele dagen kwam de klad er in. Erbij gaan zitten en leuk lachen werkt toch beter. Dus samen met een vriendje (dagloon €0,50) een goede invulling van de dag gevonden.

Nu, aan het einde van de lucratieve dag: ‘Mam, volgend jaar wil ik dáár (wijst naar een stuk tuin met m’n bloemen) veel meer groenten gaan telen’.

Ehhh hoe begon ik ook alweer aan deze post? Het mooie van een familiebedrijf? 😅 Fantastisch toch. Ga maar lekker groenten telen jongen. Ik ga wel bloemen kopen, daar worden onze collega bloemen-tuinders ook weer blij van! 💛

Groetjes Hannie 👨‍🌾
Trotse moeder van de tuinder

Contact achtergrond

Leuk als je contact met ons opneemt!

We proberen super snel te reageren, maar als het iets langer duurt dan je hoopt, zijn we waarschijnlijk druk paprika’s aan het oogsten.

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.